Запоріжці зможуть лікуватись у сучасній амбулаторії, яку відкриють восени

Відкриють заклад по вулиці Дорошенко, у будівлі, де колись було ПРЕЖО.

Обладнають амбулаторію за сучасними стандартами – з міського бюджету на обладнання та меблі виділять понад 700 тисяч гривень.  Про це розказав представник команди Володимира Буряка — Анатолій Пустоваров під час робочого візиту на об*єкт. Питання про фінансування амбулаторії піднімуть вже на липневій сесії міської ради.

Запоріжці зможуть лікуватись у сучасній амбулаторії, яку відкриють восени

«Реконструкція цього приміщення та створення нової амбулаторії — це наш пріоритетний об’єкт. Вже 15 років жителі віддалених мікрорайонів Хортицього району потребують окремої амбулаторії. Є Центр медико-санітарних послуг на Запорізького козацтва, але це дуже далеко для людей, які проживають у 16, 17 та 18 мікрорайонах. Амбулаторію будуємо у приміщенні, де раніше знаходився ЖЕК, тому роботи багато. Але проектом все враховано,  тут буде фактично нова амбулаторія сімейної медицини. 30% робіт вже виконано — зробили новий дах, встановили віконні блоки, виконали перепланування, зробили стяжку підлоги. Наразі будуть виконуватися роботи по ремонту фасаду та утепленню. Зараз стоїть завдання перед підрядною компанію — завершити будівельні роботи у жовтні. Далі ще пройде кілька тижнів на всі роботи по оформленню об’єкта, і ми зможемо відкрити амбулаторію. Об’єкт коштує 12 млн грн. Наразі на об’єкт виділено 7 млн грн, освоєно — близько 4 млн грн.
Загалом у рамках міської програми ми відремонтували 10 амбулаторій. Я вважаю, що це вдала інвестиція бюджету громади у розвиток медицини», — підсумував кандидат у народні депутаті України.

Запоріжці зможуть лікуватись у сучасній амбулаторії, яку відкриють восени

Аби людям було легко дістатись до амбулаторії, відремонтують дороги та тротуари, під*їзди вкриють шаром нового асфальту.

Будявництво почали ще у минулому році, каже Тарас Сероподольський, директор підрядної організації. Першочерговим завданням стало прибирання у будівлі ЖКГ, яку переобладнали. Тут було багато сміття.

Запоріжці зможуть лікуватись у сучасній амбулаторії, яку відкриють восени

Потім почали ремонт покрівлі та вікон – на них зараз поставили захисні решітки. Стіни також привели до ладу після повного демонтажу.

«Зараз ми починаємо роботу по заміні мереж та по заміні каналізації. Завдяки фінансуванню, ми збільшили кількість будівників, які будуть тут працювати. Паралельно будемо утеплювати фасад. Вже з початом осені ми завершимо будівельні роботи, а потім будемо готувати об*єкт до вводу в експлуатацію», — резюмував підрядник.

До кінця року містяни зможуть оцінити якість нового ремонту. Тільки за 2 роки, поки діє программа Володимира Буряка з ремонту медичних закладів, було відновлено та модернізовано 17 об*єктів по місту. На це з бюджету виділили більше 51 мільйона гривень. У майбутньому кількість осучаснених лікарень тільки зростатиме.

spot_img
Важливо
Схожі новини