20 молодих родин із Запоріжжя отримають нове житло за молодіжним кредитом

Так, у рамках міської програми допомоги сім’ям, молоді пари зможуть взяти вигідний кредит. 

Цього року у нове житло заїде 20 молодих пар, яким відкриють молодіжні кредити. 

13 з них вже мають на руках сертифікати. Ще 7 до кінця року їх отримають. На реалізацію програми з міського бюджету виділили 13 мільйонів гривень. 

Урочисто привітати молодь з цією подією приїхав представник команди Володимира Буряка — Анатолій Пустоваров.

— Найголовніші питання молодіжної політики це якісна освіта, робочі місця та житло, — відзначив  кандидат у народні депутати  України Анатолій Пустоваров. — Тому я вважаю, що ця програма — номер один для молоді і вона потужно працює. Цього року ми надаємо 20 квартир для нашої молоді. Для Запоріжжя це рекорд за всі роки. Але що таке 20 квартир порівняно з тим, що в нас 20 тисяч сімей потребує власного житла і стоїть у черзі? Треба, щоб була державна підтримка. Саме на цих умовах, які ми пропонуємо, на державному рівні повинні створити додаткову програму фінансування. Щоб ми за рік видавали не 20 квартир, а, наприклад, 200 чи 2000.

На кожній зустрічі на рівні кабінету міністрів ми кажемо про те, що у молоді є проблеми, що молодь виїжджає з України. Треба вирішувати проблему житла, надавати державні гарантії, компенсувати відсотки по кредиту. 

Ми зацікавлені в тому, щоб молодь не покидала наше місто, щоб будувалися щасливі родини, щоб вони народжували дітей. Це правильний крок. Я вважаю, що приклад Запоріжжя дуже влучний і сьогодні ми в цьому переконалися. Треба продовжувати цю програму і державна гарантія та державне фінансування — це єдиний крок, коли можливо вирішити питання невистачання житла у молоді, — підсумував кандидат у народні депутати України. 

20 молодих родин із Запоріжжя отримають нове житло за молодіжним кредитом

До урочистостей долучився молодіжний мер Сергій Ільченко, котрий наголосив, наскільки важливою для запорізької молоді є така програма кредитування. Підкреслив, кількість отриманих квартир у порівнянні з 2015-м роком значно виросла — з 1-2 до 20-ти на рік.

— Дуже радує, що є підтримка з боку міської влади, є кошти, які заплановані на цей напрямок і молоді сім’ї вірять в ту роботу, яка проводиться. Вона дуже прозора, відкрита і це, я вважаю, перемога міської влади та міської молодіжної ради з управлінням молоді та сім’ї. Ось в такому об’єднанні ми будемо рухатися далі і надавати ще більше квартир для наших молодих сімей, — поділився думками молодіжний мер.

20 молодих родин із Запоріжжя отримають нове житло за молодіжним кредитом

Одна з таких сімей вже поділилася враженнями. Родина Борисенко у захваті від можливості отримати нову квартиру. Юлія Борисенко каже, помешкання вже бачили — квартира велика та простора, двокімнатна. Зі світлою кухнею та новими вікнами. Розташована у Південному мікрорайоні в абсолютно  новій будівлі, яку планують здати в експлуатацію 30-го листопада. 

20 молодих родин із Запоріжжя отримають нове житло за молодіжним кредитом

Варто зазначити, молодіжний кредит можуть отримати родини та молоді одинокі люди віком до 35 років. Вони мають стояти на обліку на покращення житлових умов. Наприклад, через відсутність житла або якщо їх помешкання менше за 13,65 квадратних метрів.

Родини, які мають три дитини, зможуть отримати погашення кредиту за рахунок міського бюджету наполовину, якщо дітей двоє — то це 25%, одна дитина — кредит надається безвідсотково.

Якщо ж дітей немає, то кредит нададуть під 3%.

spot_img
Важливо
Схожі новини