«Нова індустріалізація» від Опозиційного блоку дозволить значно поліпшити життя в Запоріжжі, — Вілкул

Сьогодні, 17 липня, Запоріжжя відвідав народний депутат України, заступник голови фракції Опозиційного блоку в парламенті Олександр Вілкул. Один з лідерів справжньої опозиційної сили відвідав Запорізький завод феросплавів, де поспілкувався з заводчанами.

«Нова індустріалізація» від Опозиційного блоку дозволить значно поліпшити життя в Запоріжжі, - Вілкул

Як колишній промисловець, Олександр Вілкул спершу відвідав виробництво — цех № 4, де в рудотермічних печах виплавляють феросиліцій.

Олександр Юрійович ознайомився з процесом виробництва, роботою за пультом управління піччю, обговорив специфіку роботи з інженерами заводу.

«Нова індустріалізація» від Опозиційного блоку дозволить значно поліпшити життя в Запоріжжі, - Вілкул

Народного депутата супроводжував генеральний директор «Запоріжсталі», керівник обласної організації Опозиційного блоку Ростислав Шурма, а також кандидати в народні депутати України Віктор Бусько, Ігор Чумаченко та Анатолій Пустоваров.

Після спілкування в гарячому цеху, Олександр Вілкул зустрівся з трудовим колективом феросплавного заводу. На самому початку зустрічі Вілкул привітав ферросплавщиків з наступаючим Днем металурга.

Спілкуючись із запорізькими металургами, Олександр Вілкул розповів їм про програму, з якою Опозиційний блок йде в парламент, і про ті завдання, які разом з колегами буде відстоювати в першу чергу.

— Ухвалення законопроектів в рамках реалізації программи Оппозіційного блоку «Нова індустріалізація» дозволить значно поліпшити життя в таких промислових містак як Запоріжжя, Маріуполь, Харків, Дніпрак, Кривий Ріг, Дніпродзержинсьа, — заявив нардеп. Це реальне зростання заробітних плат, це модернізація підприємств, децентралізація, яка дозволить грошам залишатися безпосередньо в регіонах — це нові дороги, нові лікарні, нові садки, нові школи.

«Нова індустріалізація» від Опозиційного блоку дозволить значно поліпшити життя в Запоріжжі, - Вілкул

Говорив політик про соціальний захист людей праці:

— Необхідно повернути повагу до людей праці і зробити все для того, щоб підтримати інженерні спеціальності. Буде знову створена система технікумів, профтехучилищ, університетів, в яких буде хороший рівень викладання та студенти отримуватимуть гідну стипендію, — зазначив Олександр Вілкул.

Про політику підтримки промислових підприємств говорив і лідер Опозиційного блоку в Запорізькій області, генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

— У Запоріжжі є сотні промислових підприємств, а в нашій державі — десятки тисяч. І потрібно розуміти, що у кожного підприємства є свої особливості, на яких потрібно сфокусуватися, щоб їх підтримати. Зокрема, у ферросплавників — це електроенергія, так як це 40% їх собівартості. Тому, якщо впровадити грамотну політику формування ціни на електроенергію, то ми дійсно зможемо в рази наростити виробництво феросплавів України. Це означає — збільшити на мільярди валютну виручку, збільшити розмір зарплат, платити більше податків.

«Нова індустріалізація» від Опозиційного блоку дозволить значно поліпшити життя в Запоріжжі, - Вілкул

Ростислав Шурма зазначив, що Опозиційний блок йде в парламент потужною командою професіоналів, які знають, як підняти виробництво і економіку в цілому.

— Ми — фахівці, промисловці. Ми дуже добре розуміємо специфіку кожного промислового підприємства і знаємо, що потрібно робити, щоб досягти зростання виробництва, інвестицій, збільшення зарплат, збільшення податків, — запевнив Ростислав Шурма.

spot_img
Важливо
Схожі новини