Запорізька багатопрофільна дитяча лікарня отримала від міста сучасне обладнання

Усі вони повинні отримувати допомогу вчасно, адже кожен з нас давно знає, наскільки важливою є рання діагностика хвороб. Аби кожна дитина могла своєчасно отримати необхідну допомогу, у лікарню за бюджетні кошти придбали нове обладнання, яке дозволяє легко, безболісно, а головне – швидко провести широкий спектр досліджень.

Два сучасних рентгенологічних апарата та два апарата для УЗД тепер стоять у відділеннях. Є як стаціонарні, так і мобільні. Їх можна транспортувати у необхідну точку. Всього у рентгенологічному відділенні тепер 4 сучасних рентгенографа.

Запорізька багатопрофільна дитяча лікарня отримала від міста сучасне обладнання

Проконтролювати, як працює нова техніка, приїхав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

— У лікарні було обладнання, випущене 30-40 років тому, але ж від нього залежить життя наших дітей. Тому ми третій рік планомірно оновлюємо техніку. Першим кроком було оновлення обладнання, яке рятує дітей, такого, як аппарат штучної вентиляції легенів. Зараз упор зробили на діагностичному обладнанні. Цього року ми закінчуємо переобладнання найбільшого і дуже важливого діагностичного відділення — рентгенологічного», — наголосив представник команди Володимира Буряка.

Запорізька багатопрофільна дитяча лікарня отримала від міста сучасне обладнання

Та осучаснили у лікарні не лише рентгенологічне відділення. Так, було придбано два апарати для ультразвукової діагностики. Один з них встановлений у приймальному відділенні, де він працюватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень. Досі у медичному закладі був лише один старенький апарат у стаціонарі, що було досить некомфортно для маленьких пацієнтів.

Запорізька багатопрофільна дитяча лікарня отримала від міста сучасне обладнання

«Новий апарат — це золотий стандарт, досить недешевий. Але, думаю, в цьому випадку не йдеться про гроші. Також у відділення інтенсивної терапії, тобто в реанімації, за пропозицією завідувача ми придбали пересувний УЗД-апарат. Тут лежать важкохворі діти, на аппаратах штучної вентиляції легенів. І, звичайно, потрібна своєчасна діагностика. А це може забезпечити тільки пересувний апарат.  Сьогодні ми запустили в роботу і протестували апарати, придбання яких стало завершенням програми з переобладнання лікарень на цей рік у 5-й дитячій лікарні. Сума — близько 8 млн грн. Вважаю, що наша громада це схвалить. Адже це потрібно для того, щоб наші діти отримали сучасну діагностику. Залишається ще багато роботи. Так, ми плануємо продовжити капітальний ремонт відділень. За десятиліття накопичилося багато проблем. Але, вважаю, ще два роки — і ми зможемо привести в порядок 5-у дитячу лікарню», — резюмував кандидат у народні депутати.

Після цього Анатолій Іванович поспілкувався з головним лікарем – Андрієм Запорожченко, адже саме професіонал знає, що ще необхідно для якісного лікування дітей та комфортної роботи персоналу. Сам медик зазначає, що бачить, як інтенсивно розвивається лікарня, і як поступово підвищуються стандарти лікування.

Запорізька багатопрофільна дитяча лікарня отримала від міста сучасне обладнання

«Болюче питання для нас — апарат магнітної резонансної томографії. І наявність такого томографа в нашій лікарні зніме дуже багато питань в діагностиці, швидкості, якості надання медичної допомоги. Сьогодні є багато викликів, які ставить сучасна медицина. Але за останні три роки ми йдемо дуже швидкими темпами», — поділився думками лікар.

spot_img
Важливо
Схожі новини