Як влітку перевіряють якість і безпеку продуктів у супермаркетах

Безпека та якість – це перше, на що українці звертають увагу, купуючи продукти. Якщо йдеться про придбання продуктів у будь-якому з 1015 супермаркетів найбільшої торговельної мережі «АТБ», про це можна не хвилюватися. Лідер вітчизняного ринку ритейлу докладає чималих зусиль, щоб понад три з половиною мільйони покупців «АТБ» у 22 областях України щодня мали змогу купувати гарантовано безпечні та свіжі продукти за доступними цінами.

В «АТБ» впроваджено створену за європейським зразком багаторівневу систему аудиту якості.
Численні супермаркети мережі з 2017 року проходять сертифікацію на відповідність вимогам загальновизнаного міжнародного стандарту ISO 22000:2005. Він ґрунтується на принципах системи НАССР (HazardAnalysisandCriticalControlPoints). Аналізують і контролюють все: якість сировини, дотримання рецептури під час виробництва, наявність належних умов зберігання, транспортування тощо. Отже, покупець може бути впевненим в якості продуктів у супермаркеті «АТБ».

Станом на 01.06.2019 р.таку сертифікацію пройшли вже 350 торговельних підприємств даної мережі. Зараз це вважається своєрідним знаком якості у розвинених країнах Євросоюзу.
«Кожного дня у магазинах нашої мережі по всій країні купують продукти мільйони українців. Вони довіряють нам, а це багаторазово збільшує ступінь нашої відповідальності. Своїм чесним ім’ям, яке ми заслужили за понад два десятиліття роботи, ми гарантуємо безпеку та якість товарів на полицях наших магазинів», – говорить заступниця генерального директора ТОВ «АТБ-Маркет» Наталія Шаповалова.

Минулого року загальний товарообіг «АТБ» збільшився на 23% і становив 103,9 мільярда гривень, а протягом I кварталу 2019 року – 28,3 мільярди гривень. Асортимент мережі дискаунтерів – це більш як 3,5 тисячі найменувань, з яких понад чверть представлено товарами власних торгових марок.

Мережа «АТБ» регулярно проводить планові внутрішні перевірки якості. За ступенем ретельності вони не поступаються міжнародним аудитам.

Як влітку перевіряють якість і безпеку продуктів у супермаркетах

Кожного місяця з полиць супермаркетів цієї торговельної мережі в певній послідовності відбирають понад тисячу одиниць продуктів. Ці зразки відправляють експертам, які в лабораторних умовах ретельно перевіряють фізичні, хімічні, мікробіологічні показники. Вони проводять чимало тестів і дегустують продукти. Отже, коли безпечність продукції підтверджено, вона може з’явитися на полицях дискаунтерів «АТБ».

«Найголовнішим критерієм вибору продукту є його безпека. Саме тому наша торговельна мережа уважно стежить за якістю товарів, – розповідає керівник відділу контролю якості продукції ТОВ «АТБ-Маркет» Рита Печериця. – Ми добре розуміємо, що будь-який продукт з полиці магазину потрапляє на стіл покупця. До питань контролю безпеки та якості ми підходимо принципово, жодних компромісів тут не може бути».

Система перевірок у мережі «АТБ» включає щомісячні, квартальні, піврічні та річні аудити. Окрім звичайних існують ще й позапланові перевірки, які призначають, якщо на товар надійшла скарга від споживача. Загальна кількість подібних випадків, як-то кажуть, тримається у межах статистичної похибки.

За міжнародними стандартами частіше за все в «АТБ» перевіряють швидкопсувні продукти та дитяче харчування – не менш як раз на місяць. Перевірку усіх інших продуктів проводять раз на квартал. Промислові товари в «АТБ» ретельно перевіряють кожного півріччя. Також не менш як раз на рік компанія влаштовує аудит якості у постачальників та виробників. Тому кожен, з ким співпрацює лідер вітчизняної галузі роздрібної торгівлі, добре розуміє ступінь відповідальності та стежить за дотриманням найвищих стандартів якості. Саме тому в будь-якому запорізькому супермаркеті «АТБ» ми завжди можемо придбати продукти гарної якості.

spot_img
Важливо
Схожі новини