ЗМІ встановили імена 13 тисяч вбитих військових РФ

На основі відкритих джерел Бі-бі-сі вдалося встановити імена понад 13 тисяч російських військових, які загинули на війні в Україні. Серед них — 924 мобілізованих.
Лише за останній тиждень з’явилися повідомлення про смерть ще 500 росіян, які воювали в Україні. Більшість загиблих за останні три місяці становлять мобілізовані, добровольці та ув’язнені.
У повідомленні йдеться, що йдеться лише про підтверджені повідомлення про загибель, тому зібрані дані не відображають реального рівня втрат.
«Припускаємо, що наш список може містити, щонайменше, удвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано в Росії. Такого висновку ми дійшли, вивчаючи обстановку на цвинтарях у понад 60 російських населених пунктах протягом усього 2022 року», — йдеться у повідомленні.
Отже, за найбільш консервативною оцінкою, під час вторгнення в Україну Росія могла втратити понад 26 тисяч людей загиблими. Загальні безповоротні втрати Росії (тобто кількість тих, хто вибув з ладу через поранення, смерть або зник безвісти) можуть становити, щонайменше, 117 000 осіб.
«Цю цифру отримано на основі спостережень Центру військово-морського аналізу США, згідно з якими на кожного загиблого російського військового в ході війни в Україні припадає, в середньому, близько трьох з половиною поранених. У цю цифру не входять ті, хто воював на боці Росії у складі «народних міліцій» Донецька та Луганська», — пишуть журналісти.
Також наголошується, що з відкритих джерел відомо про смерть 924 мобілізованих росіян. До цього числа входять загиблі під час обстрілу Макіївки 1 січня. Їхні похорони продовжують проходити в Самарській області практично щодня, тому встановлена цифра загиблих явно неостаточна.
spot_img
Важливо
Схожі новини